Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (2024)

Je kijkt sommige films het liefst meteen opnieuw om te zien wat je hebt gemist. Ook Zoë Kravitz’ geweldig gruwelijke regiedebuut Blink Twice, aka puss* Island. Alleen is de big reveal in haar psychologische #metoo-thriller zo f*cked-up dat je hem ook graag (deels) vergeet.

Zou jij post-#metoo, post Tinder-swindler en post-Epstein (voor zover je van ‘post’ kan spreken) ingaan op een uitnodiging van een miljardair om met hem en z’n buddies via privé-jet mee te gaan op een tripje naar zijn eiland? Grote kans van niet. Maar de ongelukkige serveerster Fria (Naomi Ackie) doet dat wél in in Blink Twice: het regiedebuut van actrice Zoë Kravitz dat eigenlijk puss* Island zou heten, maar werd aangepast. Fria is zo klaar met haar kutleven, worstelingen en pech dat ze volmondig ja zegt wanneer tech-miljardair Slater King (Kravitz' verloofde Channing Tatum) haar en bff Jess (Alia Shawkat) uitnodigt voor zo’n 'droomtripje'.

Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (1)

Voor de context: deze King is dan net in het nieuws omdat hij netjes sorry heeft gezegd voor sh*tty gedrag en machtsmisbruik. De charismatische en bescheiden filantroop organiseert een fundraiser waar Fria en Jess drankjes serveren, en hij schiet Fria lief te hulp wanneer ze gênant uitglijdt met haar gebroken pump. Dat Fria en Jess daar na het einde van hun shift zijn gaan partycrashen, maakt Slaters reactie op hun niet toegestane aanwezigheid extra lief. Ze mogen blijven en brengen in de uren die volgen een feestelijke tijd door met de miljardair en z’n vrienden (gespeeld door Simon Rex, Christian Slater en Haley Joel Osment). Het oogt en voelt allemaal zo oprecht, vriendelijk en legit, dus ach, waarom niet ook nog naar de afterparty op Slaters zonnige privé-eiland? Een once-in-a-life-time-belevenis met een good (rich) guy. Die ook nog eens gelooft in de kracht van therapie en wekelijkse sessies doet met ene Dr. Rich (een rol van Kyle MacLachlan). Let’s go!

Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (2)

‘Is dit rijke mensen-sh*t of klopt hier iets niet?’

Een droomtripje is het in eerste instantie ook: denk droomvilla, co*cktails en champagne in het zwembad, The Bear-waardige diners en als toetje feesten met de blote voeten in het strak gemaaide gras. Er worden polaroids geschoten, hoe leuk. Handig ook, omdat de gasten zelf geen aandenkens of Insta-materiaal kunnen schieten met hun smartphones: die moesten bij aankomst allemaal in een zakje. Maar er gebeuren af en toe dingen die Fria niet kan plaatsen: what is up met dat vreemd kijkende villapersoneel? Waarom reageert de assistent van Slater (Geena Davis) zo weird en neurotisch? Maar pas wanneer vriendin Jess iets overkomt, begint het ‘waar de f*ck ben ik beland-gevoel écht in te dalen. En wanneer jij net als Fria doorkrijgt wat er gaande is, wil je net als haar maken dat je wegkomt. De situatie blijkt namelijk shockerender dan je misschien op basis van de trailer of omschrijving misschien had verwacht. Zelfs al zat je al behoorlijk in de goede richting. Wel zorgen Zoë Kravitz en haar cast en crew er op indrukwekkend wijze voor dat je de zieke maar briljante filmtrip wil uitzitten tot het einde. Met een nare bijsmaak, dat wel.

Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (3)

Net zo entertainend als zenuwslopend

Wees niet verrast als Blink Twice na de aftiteling nog een paar dagen in je hoofd blijft hangen. Ook niet als er dan steeds meer vragen bij je opdoemen en je bedenkt of de film niet gewoon lijdt aan wat plotgaten. Vragen en gedachtes die tijdens het zien van de thriller overigens geen moment bij je opkomen. Dan ben je eerder bang dat je twee keer met je ogen knippert en een belangrijk stukje van de verknipte puzzel mist. En ben je vooral bedwelmd door de strakke, aangenaam vlotte en trippy montage. Door de slim gedoseerde suspense, tactische uitgestrooide aanwijzingen en de zenuwslopende en onheilspellende build-up. Dan ben je te veel in awe van het sterke acteerwerk van de cast, met als showstelers de leading lady Ackie, Adria Arjona (uit Hit Man) als een van de andere uitgenodigde gasten én Kravitz' verloofde Tatum in een van z’n beste rollen ooit. En dan ben je te veel onder de indruk van de manier waarop Kravitz thema’s als traumaverwerking, toxische mannelijkheid, vergeten vs. vergeven, (feministische) generatieclashes én haar woede over de behandeling van vrouwen verwerkt in een strak en stijlvol geregisseerde thriller. Die net zo entertainend en prikkelend is als ongemakkelijk en zenuwslopend.

Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (4)

Get Out meets Don’t Worry Darling meets Midsommar meets Glass Onion

Gelukkig weet Kravitz je door een aantal slimme en doordachte keuzes (we zullen niet spoilen welke) en een lichte dosis zwarte humor door de f*cked-up film heen te slepen. Om uiteindelijk te trakteren op een ambitieuze, tikkeltje over-the-top en bevredigende finale die je na de aftiteling doet raden naar de betekenis ervan. Gespreksvoer genoeg dus tijdens de after-borrel, over deze Get Out meets Don’t Worry Darling meets Midsommar meets Knives Out: Glass Onion. Als je hem heel kort door de bocht zou moeten samenvatten voor iemand die vraagt wat je ongeveer kan verwachten. Maar dan wel met een heel eigen en scherpe Kravitz-saus erover en die smaakt naar meer films van haar hand.

  • Blink Twice (2024)
  • Cijfer: 9
  • Psychologische thriller
  • Duur: 1h, 42min
  • Regie: Zoë Kravitz
  • Cast: Channing Tatum, Naomi Ackie, Christian Slater, Simon Rex, Adria Arjona, Haley Joel Osment
Review Blink Twice: Zoë Kravitz’ verpletterende thriller met Channing Tatum en Naomi Ackie spookt nog dagen in je hoofd (2024)
Top Articles
Your Step-by-Step Guide to Accessing the Depth of Market Window on TradingView - TradingOnramp
Market Depth - A Complete Guide on DOM Trading | With Examples - Earn2Trade Blog
Devin Mansen Obituary
Devon Lannigan Obituary
Cad Calls Meriden Ct
Flixtor The Meg
Practical Magic 123Movies
How Far Is Chattanooga From Here
Sunday World Northern Ireland
Cape Cod | P Town beach
Lima Crime Stoppers
Audrey Boustani Age
Bros Movie Wiki
Lesson 8 Skills Practice Solve Two-Step Inequalities Answer Key
Arre St Wv Srj
Sound Of Freedom Showtimes Near Cinelux Almaden Cafe & Lounge
Officialmilarosee
Airrack hiring Associate Producer in Los Angeles, CA | LinkedIn
Kayky Fifa 22 Potential
Skip The Games Fairbanks Alaska
Craigslist Clinton Ar
Mail.zsthost Change Password
Best Nail Salons Open Near Me
Ceramic tiles vs vitrified tiles: Which one should you choose? - Building And Interiors
Sister Souljah Net Worth
Southwest Flight 238
Watson 853 White Oval
Buhl Park Summer Concert Series 2023 Schedule
The Clapping Song Lyrics by Belle Stars
Delta Math Login With Google
Ringcentral Background
The Venus Flytrap: A Complete Care Guide
Lil Durk's Brother DThang Killed in Harvey, Illinois, ME Confirms
Newsday Brains Only
Consume Oakbrook Terrace Menu
Are you ready for some football? Zag Alum Justin Lange Forges Career in NFL
1v1.LOL Game [Unblocked] | Play Online
Kornerstone Funeral Tulia
Umiami Sorority Rankings
LumiSpa iO Activating Cleanser kaufen | 19% Rabatt | NuSkin
Exam With A Social Studies Section Crossword
Chr Pop Pulse
How To Get To Ultra Space Pixelmon
Online College Scholarships | Strayer University
Windy Bee Favor
Jeep Forum Cj
Strawberry Lake Nd Cabins For Sale
Craigslist Indpls Free
Charlotte North Carolina Craigslist Pets
Ics 400 Test Answers 2022
Tamilblasters.wu
Craigslist Yard Sales In Murrells Inlet
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.